The European Federalist Papers Nederlands

The European Federalist Papers

Robert A. Levine – een voormalige hoge functionaris bij de Amerikaanse federale regering – schreef in The New York Times van 9 januari 1999 een artikel met de titel ‘Wat de EU nodig heeft is een kopie van The Federalist Papers’. Deze – in totaal 85 – Papers waren van fundamentele betekenis voor de burgers van de dertien voormalige koloniën in Amerika om akkoord te gaan met een federale Constitutie, de geboorteakte van de Verenigde Staten van Amerika..

Levine waarschuwde voor problemen met de Euro als die niet zou zijn gefundeerd op een federale Europese Unie. En gelijk kreeg hij: met kunst- en vliegwerk moet de Euro in leven worden gehouden. Het is onzeker of deze – niet-federaal gefundeerde – munt een volgende economische crisis overleeft.

Leo Klinkers en Herbert Tombeur hebben de stoute schoenen aangetrokken en tussen augustus 2012 en mei 2013 The European Federalist Papers geschreven.

Dat document beslaat 26 papers, waarin wordt betoogd dat de EU in zijn huidige vorm haar langste tijd heeft gehad en dat een federaal georganiseerd Europa de toekomst heeft.

Helaas, onder invloed van verkeerde informatie door politici,  weten maar zeer weinig mensen in Nederland wat een Europese Federatie is, laat staan dat ze zouden weten waarom dit voor een verbindend samenwerkingsverband van Europese staten de allerbeste staatsvorm zou zijn.

We publiceren elke week twee van de 26 European Federalist Papers. Na drie maanden bezit je de hele uitgave.

Registreer je en ontvang gratis de Nederlandse versie van de European Federalist Papers.

The European Federalist Papers

Ontvang wekelijks twee van de 26 Papers van The European Federalist Papers (Nederlandse versie) in je mailbox!

We sturen geen spam! Powered by ConvertKit