Boek Verbondenheid

Verbondenheid,
Veiligheid en Voorspoed

Kijk naar de trailer

​Wil je een voorproefje? Ontvang dan GRATIS 'Deel I Hoe zit federalisme in elkaar?'

Thrive Leads Shortcodes will not be rendered outside the content area when editing a Page with Thrive Architect

Bestel het boek à € 17,95 via onderstaand formulier. We versturen uw bestelling zo spoedig mogelijk. De factuur wordt bij de bestelling bijgesloten.

Lees hier de boekrecensie door Wim Couwenberg en gepubliceerd in Civis Mundi, Tijdschrift voor Politieke Filosofie en Cultuur.

"

Ik reken ‘Verbondenheid, Vrijheid en Voorspoed’ van Leo Klinkers tot het allerbeste wat ik over Europa heb gelezen. Het is een prachtige, op ieder niveau messcherpe en erudiete analyse: krachtig, overtuigend, glashelder, berustend op onovertroffen kennis van zaken en met een boodschap die de aandacht verdient van iedere Europeaan die de toekomst van ons werelddeel ter harte gaat. Dit boek is zonder enige twijfel een hoogst belangrijk boek. Ik hoop dat het door zeer velen gelezen zal worden.


Frank Ankersmit emeritus hoogleraar intellectuele en theoretische geschiedenis van de politieke filosofie aan de Rijksuniversiteit van Groningen

"

Ik wil je graag al complimenteren met drie dingen die ik erg opvallend vond:
1) De naamgeving Verbondenheid, Veiligheid en Voorspoed; een betere had je niet kunnen bedenken.
2) De structuur met een analytisch zuivere hoofdstuk-indeling.
3) De taal en voorbeelden. Geen hoogdravende wetenschappelijke taal, maar bijna simpele spreektaal, heel knap, een kind van 12 kan het begrijpen. En voorbeelden die ieder normaal mens direct aanspreken, zoals bijvoorbeeld uit de sport.


Hans van der Vlugt Voormalig redacteur Utrechts Nieuwsblad

"

Dit boek, waarvan ook een Engelse versie verschenen is, maakt deel uit van een nieuwe, Europabrede campagne voor een federalisering van het Europese project, waarvoor de auteur zich als bestuurskundige al eerder ingezet heeft met zijn toenmalige publicatie European Federalist Papers (2013). Dat kreeg toen onbegrijpelijk weinig aandacht, maar in Civis Mundi hebben we daar toen al de nodige aandacht aan besteed.


Wim Couwenberg  (+ 2019) Emeritus hoogleraar Staats- en Bestuursrecht en Hoofdredacteur Civis Mundi

"

Van harte proficiat met jouw boek over het belang van het stichten van een Federaal Europa, dat ik inmiddels met belangstelling heb gelezen. Ik zie dit boek als een bekroning van de aanzienlijke hoeveelheid werk dat je al gedurende vele jaren hebt verricht om de aan een federatie ten grondslag liggende filosofie op te sporen, te analyseren, daaraan in brede maatschappelijke kring bekendheid te geven en daarvoor daadwerkelijke sympathie op te wekken. 


Anthony Caram  - Bijzonder hoogleraar monetaire economie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname

"

This volume which represents a strong case for a politically and legally integrated Europe, as the only alternative to the dissolution of the European project, places itself on the same line of succession of the classics of federalist thought.


Andrea Bosco  - Bekleedt de Jean Monnet leerstoel aan de Universiteit van Florence