juni 19

0 comments

Mijn boek is gepubliceerd

By Peter Hovens

juni 19, 2023


Na een behoorlijke aanloopperiode ben ik in januari van dit jaar echt gaan schrijven en heb ik de pen eind april neergelegd.

Het was voor mij allang duidelijk wat de titel moest worden: SamenWereld, Hoe het geloof in de politiek en het vertrouwen in de overheid terugkeren. Onder deze titel is het boek onlangs verschenen.

Het is een optimistische titel in deze tijd waarin de overheid zijn grip op het oplossen van maatschappelijke problemen kwijt is geraakt en de politiek alle kanten opvliegt.

Toch denk ik dat de titel realistisch is, maar dan wel vanuit het besef dat een omkering in denken en handelen niet vanzelf gaat. Hier en daar een pleister plakken zal niet helpen; het gaat om een fundamenteel andere wijze van functioneren van de overheid en politieke partijen moeten een andere rol pakken.

In mijn boek presenteer ik mijn opvattingen hierover. In de komende periode zal ik enkele daarvan via deze blog de wereld insturen, geïnspireerd door de actualiteit (want er gebeurt elke dag wat).

Degene die daar niet op kan wachten en het integrale verhaal tot zich wil nemen, kan het boek bestellen via:

https://www.iustitiascripta.com/978-90-832475-8-8

Reacties zijn vanzelfsprekend zeer welkom.

Peter Hovens
Coöperatie SamenWereld

Peter Hovens

About the author

Peter is bestuurskundige en werkt als consultant voor de (semi-)overheid. Peter is gespecialiseerd in het leiden van veranderingsprocessen, waarbij het grondvlak van de samenleving steeds het vertrekpunt is.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

Ontvang de nieuwe  blogs via e-mail