november 18

0 comments

Blog 2 Minder Beleid en Meer Uitvoering?

By Peter Hovens

november 18, 2018


De input die jij en anderen hebben aangereikt ten behoeve van het boek, dat ik aan het schrijven ben over beleid en samenleving, bevat buitengewoon veel interessante ideeën en gedachten.

Om een voorbeeld te noemen, ik heb een aantal keren de suggestie gekregen dat overheden moeten stoppen met het maken van beleid; gewoon concreet aan de slag te gaan, handen uit de mouwen, samen met de samenleving en dus niet verzanden in papierwerk en regels.

Daar zit natuurlijk wel wat in. We mogen best wat aandacht gaan verschuiven van beleid naar uitvoering, van papier naar actie, van bureaulade naar mensen. Ik zal in mijn boek gaan vertellen waarom het realiseren van maatschappelijke resultaten belangrijker is dan de rituelen van het besluitvormingsproces.

Ik zal verder beschrijven hoe je ervoor zorgt dat een beleidsproces niet eindigt met een beleidsnota, maar met een uitvoeringsprogramma met concrete acties en ingebouwd feedbackmechanisme, lekker uitvoeringsgericht.

Vanaf nu zal ik wekelijks een kort berichtje sturen over onderwerpen die aandacht zullen krijgen in mijn boek. Dat is voor mij een lekkere stimulans om meters te maken.

Reacties op dit bericht zijn natuurlijk altijd welkom.

Wil je elke week een seintje ontvangen als ik een nieuw blog heb gepubliceerd? Schrijf je dan in.

Peter Hovens

About the author

Peter is bestuurskundige en werkt als consultant voor de (semi-)overheid. Peter is gespecialiseerd in het leiden van veranderingsprocessen, waarbij het grondvlak van de samenleving steeds het vertrekpunt is.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

Ontvang de nieuwe  blogs via e-mail